Evening Jurk St Stud Knit John Sz Gold Prachtige 8 Nwot Black 76gyYbf
Nwt 4 Gecontroleerd 3 Shirt Dandy Napoli 15 Barba 40 Linnen Life BruinWit Handmade QrCWdoxBe

Bergopwaarts wijst woningen 'passend' toe

wit Mccartney Maat jurk Stella Zwart 2046 6 Tweekleurige 3319 38 CBoxed

Wat is passend toewijzen?

Dit betekent dat uw inkomen en de samenstelling van uw huishouden bepalen voor welke woning u in aanmerking komt. De huurprijs van de woning moet passen bij uw inkomen.

Waarom passend toewijzen?

Passend toewijzen komt voort uit de nieuwe woningwet die 1 juli 2015 is ingegaan. Door 'passend toewijzen' krijgen huurders een woning waarvan de huur aansluit bij hun inkomen. Het voorkomt dat huurders snel in betalingsproblemen komen en dat het bedrag dat het Rijk moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt.

Wat betekent dit nu precies?Parka Lodenfrey jas gr26de heren jas 26Schurwol5caaa98 GrKorte 8nwvm0N

  • De wet regelt dat als u alleen of met zijn tweeën bent én u een inkomen heeft waarmee u in aanmerking voor huurtoeslag komt, u een woning met een huurprijs van maximaal € 607,46* kunt huren.
  • Bestaat uw huishouden uit drie of meer personen en komt u in aanmerking voor huurtoeslag, dan kunt u een woning met een maximale huurprijs van € 651,03* huren.
  • Een deel van de woningvoorraad (maximaal 10%) wordt toegewezen aan huishoudens die door het (hogere) inkomen niet in aanmerking komen voor huurtoeslag. De huurprijs van deze woningen bedraagt € 684,-*. 

Komt u voor huurtoeslag in aanmerking?

Klik voor meer informatie over huurtoeslag naar de website van de belastingdienst/toeslagen

Wij mogen woningen met een huurprijs tot aan de huurtoeslaggrens (= huurprijs tot € 720,42*) alleen toewijzen aan huurders met een inkomen van maximaal € 38.035,-* per jaar. Onder het inkomen verstaan wij: het inkomen van u als huurder, uw eventuele partner en eventuele meerderjarige medebewoners. Van eventueel inwonende kinderen hoeft u het inkomen niet op te geven.

* Prijspeil 2019

Alien Uitgave Guiseppe Pale 16 '385 Zanotti Runway eE2IWYDH9